Συμμετοχή ΣΔΙΟ στην επιμνημόσυνη Τελετή Ριμινιτών-Ιερολοχιτών,

Μετά από πρόσκληση του Πανελληνίου Συνδέσμου Πολεμιστών Εκστρατευτικών Σωμάτων Μέσης Ανατολής Ριμινιτών – Ιερολοχιτών, ο ΣΔΙΟ συμμετείχε την επιμνημόσυνη τελετή πεσόντων Ριμινιτών – Ιερολοχιτών, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 στην Πλατεία Ρίμινι στο Ιλιον.

Please follow and like us:

Συμμετοχή ΣΔΙΟ στην γιορτή της Αεροπορίας

Στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, ο ΣΔΙΟ συμμετείχε με 4 οχήματα σε στατική έκθεση στο Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας. Τα οχήματα που συμμετείχαν ήταν τα OTTER MK1, Willys MB, Austin 8 tourer και μια μοτοσυκλέτα Norton τα οποία παρέμειναν κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων από τις 7 ως τις 11 Νοεμβρίου.

Please follow and like us:

70 χρόνια Αμερικανικής Στρατιωτικής Αποστολής στην Ελλάδα (ODC)

Στις 8 και 9 Ιουνίου 2017 ο ΣΔΙΟ συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 70 ετών παρουσίας της Αμερικανικής Στρατιωτικής Αποστολής στην Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με σχετικές ομιλίες στη Στρατιωτική Λέσχη Αθηνών (Σαρόγλειο) με την παρουσία σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ακολούθησε δεξίωση και έκθεση φωτογραφικού υλικού, οπλισμού, διάφορων στρατιωτικών υλικών και ιστορικών εγγράφων που αφορούσαν την Δωρεάν Αμερικανική Βοήθεια προς την Ελλάδα. Το ίδιο βράδυ ο ΣΔΙΟ με δύο οχήματα και όλο του το επιτελείο, παραβρέθηκε στην επίσημη δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα κος Geoffrey R. Pyatt στην πρεσβευτική κατοικία. Την Παρασκευή Ο ΣΔΙΟ παρεβρέθηκε στο BBQ που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ODC στην ΑΣΔΥΣ.Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε την πλήρη υποστήριξη της Αμερικανικής Στρατιωτικής Αποστολής στους σκοπούς του ΣΔΙΟ, η οποία έχει εκδηλωθεί επανειλλημένα τα τελευταία 32 χρόνια με την δωρεάν παραχώρηση αριθμού ιστορικών οχημάτων. Συγχαρητήρια αξίζουν και στα μέλη του ΣΔΙΟ που έφεραν τα οχήματά τους σε αυτές τις εκδηλώσεις και τα οποία απέσπασαν τον θαυμασμό Αμερικανών και Ελλήνων. 


Please follow and like us:

70 χρόνια όπλου ΙΠΠ/ΤΕΘΝΩΝ

Στις 25.11.2016 στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων Αυλώνος σε μία εντυπωσιακή και λαμπρή γιορτή το Όπλο ΙΠΠ/ΤΕΘΝΩΝ γιόρτασε τα 70 χρόνια του. Ο ΣΔΙΟ είχε την τιμή μετά από πρόσκληση των ενόπλων δυνάμεων να συμμετέχει στον εορτασμό με 12 οχήματα και 2 μοτοσυκλέτες.

Please follow and like us: