Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου στην Κάρυστο

Μετά από πρόσκληση από τον Δήμο Καρύστου, ο Σύλλογος Διατηρήσεως Ιστορικών Οχημάτων συμμετείχε στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, παίρνοντας μέρος στην παρέλαση που πραγματοποίηθηκε στον παραλιακό δρόμο της Καρύστου. Ελαβαν μέρος 7 οχήματα του ΣΔΙΟ (2 Dodge WC-54, CMP Chevrolet, Willys MB, M151A2, M38A1, Austin 8tourer) και 2 μοτοσυκλέτες (Harley Davidson WLA και BSA). Μετά το πέρας της παρέλασης πραγματοποιήθηκε στατική έκθεση των οχημάτων με συμμετοχή της ελληνικής ομάδας αναβίωσης με στολές και εξοπλισμό της εποχής.
Please follow and like us:

80 χρόνια 336 Μοίρας

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 στην αεροπορική βάση του Άραξου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα 80 χρόνια της 336 Μοίρας. Ο ΣΔΙΟ συμμετείχε με στατική έκθεση ενός Willys MB. Στην εκδήλωση παρεβρέθηκε το ΔΣ του ΣΔΙΟ.
Please follow and like us:

Alimos Classic Car Sunday 4

Ο ΣΔΙΟ συμμετείχε και εφέτος στο Alimos Classic Car Sunday. Οπως και στις 2 προηγούμενες φορές, έτσι και αυτη τη φορά τα οχήματα του συλλόγου απέσπασαν τον θαυμασμό των επισκεπτών. 25.000 θεατές περπάτησαν τον παραλιακό πεζόδρομο, θαυμάζοντας, φωτογραφίζοντας, χορεύοντας και διασκεδάζοντας τα 200 περίπου οχήματα που συμμετείχαν. Υπολογίζονται 100.000 οι selfies που βγήκαν και ήταν σίγουρα χάρμα οφθαλμών με τα γελαστά πρόσωπα των μεγάλων και τα απορημένα, αλλά γεμάτα χαρά διάπλατα μάτια των παιδιών.

Please follow and like us:

Συμμετοχή ΣΔΙΟ στην DEFEA 2023

 

Από τις 9 έως τις 11 Μαίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα η αμυντική έκθεση DEFEA στο Metropolitan EXPO δίπλα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Και φέτος η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή, με σχεδόν το σύνολο των μεγάλων διεθνών εταιριών και ισχυρή παρουσία της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Για πρώτη φορά ο ΣΔΙΟ συμμετείχε με 8 οχήματα και 2 μοτοσυκλέτες, και με στατικά εκθέματα εποχής. Η ανταπόκριση των επισκεπτών, τόσο ελλήνων όσο και ξένων ήταν μεγάλη καθώς μέσα από τα εκθέματα του ΣΔΙΟ είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά οχήματα και εξοπλισμό μιας άλλης εποχής.

Παρουσίαση του ΣΔΙΟ στην DEFEA από το Newsroom του Zougla.gr

 

 

 

Please follow and like us:

Εορτασμός επετείου 25ης Μαρτίου

Για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου, ο ΣΔΙΟ μετά από πρόσκληση του δημάρχου Παιανίας κ. Ισιδώρου Μάδη, συμμετείχε στις παρελάσεις στην Παιανία και στα Γλυκά Νερά με δεκατρία ( 13 ) οχήματα και μια ( 1 ) μοτοσυκλέτα. Μετά το πέρας των παρελάσεων πραγματοποιήθηκε στατική έκθεση των οχημάτων όπου με σύμμαχο τον καλό καιρό πλήθος κόσμου μπόρεσε να δει από κοντά τα οχήματα του συλλόγου.

Please follow and like us:

25η Συνάντηση Αθήνας

Η ΦΙΛ.Π.Α. που εφέτος συμπληρώνει 51 χρόνια στην υπηρεσία του κλασικού αυτοκινήτου πραγματοποίησε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου την 25η Συνάντηση της Αθήνας.
Με σύμμαχο έναν καταπληκτικό ηλιόλουστο ουρανό και με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στο προαύλιο χώρο του Καλλιμάρμαρου Παναθηναϊκού Σταδίου με περισσότερες από 150 συμμετοχές υπέροχων κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, άνοιξε η αυλαία της νέας χρονιάς.
Ο ΣΔΙΟ συμμετείχε με 3 οχήματα, Μ38Α1, Austin 8 Tourer και VW beetle
Please follow and like us:

ΣΧΟΛΗ ΠΕΖΙΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑ

Μετά από πρόσκληση του Διοικητή της Σχολής Πεζικού Υπτγου Ξηρογιάννη, ο ΣΔΙΟ παρευρέθηκε στην ημερίδα με θέμα: «Ο Ρόλος του Πεζικού κατά τις Σύγχρονες Επιχειρήσεις, η Απαίτηση – Αναγκαιότητα για Εκσυγχρονισμό και ο Ρόλος των Νέων Στελεχών και Εφ. Αξκών στην Εξέλιξη του Πεζικού» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022. Ο ΣΔΙΟ συμμετείχε με το Μ151Α1 του κ. Σκορδή και το Μ151Α2 του κ. Δαλάκα, ενώ τα οχήματα πλαισίωσε η ομάδα Ελλήνων Αναβιoτών.

Please follow and like us:

Τελετή Εορτασμού της Αγίας Βαρβάρας, Προστάτιδας του Πυροβολικού

Την Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Πυροβολικού στο Στρατόπεδο «Τχη (ΠΒ) Γεωργιάδη Θωμά» στη Νέα Πέραμο Αττικής, η τελετή εορτασμού της Προστάτιδας του Όπλου του Πυροβολικού, Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας. O Σ.Δ.Ι.Ο. συμμετείχε με στατική έκθεση τριών ιστορικών οχημάτων, Μ3Α1 Scout Car, Chevrolet C15 Cab11, M38A1.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθανάσιος Μπούρας ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και εκπρόσωποι κομμάτων, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Κολέσσιας ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος, ο οποίος χοροστάτησε στην τελετή, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Please follow and like us:

80 Χρόνια από ιδρύσεως Ιερού Λόχου.

 

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ για την επέτειο 80 χρόνων από την ίδρυση του Ιερού Λόχου Μέσης Ανατολής, στην οποία παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Ο ΣΔΙΟ συμμετείχε με στατική παρουσίαση ενός Willys MB.

 

Please follow and like us:

Ατσάλινη Ιστορία ΕΠ02

Το δεύτερο επεισόδιο της σειράς “Ατσάλινη Ιστορία” αφορά τα οχήματα του στρατού. Πρόκειται για μία σειρά ντοκιμαντέρ που γύρισε η εταιρεία παραγωγής Gullwing για λογαριασμό του Cosmote History. Στα οχήματα που παρουσιάζονται φιλοξενούνται τα 2 WC-54 του ΣΔΙΟ και το Willys MB και η Harley WLA του κ. Θεοδοσουλάκη.

Please follow and like us: