Επίσκεψη του Ζάχου Χατζηφωτίου στον ΣΔΙΟ

Στις 26.4.2021 ο Σύλλογος Διατηρήσεως Ιστορικών Οχημάτων είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον γνωστό δημοσιογράφο και συγγραφέα αλλά και βετεράνο του 2ου ΠΠ στις εγκαταστάσεις του. Ο κ. Χατζηφωτίου ξεναγήθηκε στα οχήματα του συλλόγου ενώ θυμήθηκε στιγμές από την νεανική του ηλικία και την συμμετοχή του στον 2ο ΠΠ

Please follow and like us:

Εορτασμός επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
28.10.2020

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, και μετά από πρόσκληση του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, ο Σύλλογος Διατηρήσεως
Ιστορικών Οχημάτων συμμετείχε με 10 οχήματα και 2 μοτοσυκλέτες τα οποία στάθμευσαν στους εξωτερικούς χώρους του Μουσείου.
Το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, τιμώντας τα 80 χρόνια από τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο, παρουσίασε ΔΙΟΡΑΜΑ, με τίτλο “Πίνδος 1940” (Τρισδιάστατη απεικόνιση κλίμακας 1:1, διαστάσεων 30 τμ).
Το ΔΙΟΡΑΜΑ, το οποίο εκτίθεται στον 1ο όροφο, αποτυπώνει τις σκληρές συνθήκες του Πολέμου, το ηθικό, τη θέληση και την πίστη για τη “Νίκη” των Ελλήνων μαχητών και των γυναικών της Ηπείρου που τους συνέδραμαν κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες.
Η σύλληψη της ιδέας, ο σχεδιασμός και η εκτέλεση πραγματοποιήθηκαν από τα Μέλη του Δ.Σ και Ομάδα Εθελοντών, με μηδενικό κόστος.
Παράλληλα στο χώρο του Μουσείου φιλοξενήθηκε Ομάδα Αναβιωτών, Αξιωματικοί και Στρατιώτες, του 1940 που πλαισίωσαν τα οχήματα του συλλόγου.
Παρουσίαση της εκδήλωσης μέσα από ένα βίντεο που έφτιαξε ο Τηλέμαχος, (Tilemachos photography), φωτογράφος στο επάγγελμα, ο οποίος μας επισκέφθηκε στο Πολεμικό Μουσείο στις 27 Οκτωβρίου. Ευχαριστούμε πολύ.
Please follow and like us:

Συμμετοχή ΣΔΙΟ στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

  • Ο δήμαρχος Παιανίας κ. Ισίδωρος Μάδης (δεξιά) με τον αντιπρόεδρο του ΣΔΙΟ κ. Ιωάννη Ζήση.

Εξαιρετική η συμμετοχή του ΣΔΙΟ στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Παιανίας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Συμμετείχαν 18 οχήματα, ενώ έγινε και η πρώτη εμφάνιση του WC-54 ασθενοφόρου μετά τις εργασίες αποκατάστασης. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο Παιανίας, κ. Ισίδωρο Μάδη που μας προσκάλεσε να συμμετάσχουμε στην παρέλαση. Επίσης ευχαριστούμε όλα τα μέλη που πήραν μέρος και ιδιαίτερα τον κ. Λεωνίδα Δρακόπουλο που ασχολήθηκε με τα οχήματα του ΣΔΙΟ.

Please follow and like us:

Συμμετοχή ΣΔΙΟ στο 2ο Off Road Festival

Ο ΣΔΙΟ συμμετείχε στο 2ο Off road festival που πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο. Σε συνεργασία με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (ΕΔΟΚ) έγινε παρουσίαση απεγκλωβισμού (ακινητοποίηση και ανάσυρση) τραυματία οδηγού από όχημα Να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοήθησαν στην συμμετοχή του ΣΔΙΟ στο 2ο Off road festival.

Please follow and like us:

Επίσκεψη στο Πυροσβεστικό Μουσείο

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, ο ΣΔΙΟ πραγματοποίησε επίσκεψη – ξενάγηση στο Πυροσβεστικό Μουσείο. Σε έναν εξαιρετικό χώρο εκθέτονται στολές, εξοπλισμός, φωτογραφίες και οχήματα που ακολουθούν την ιστορία του Πυροσβεστικού Σώματος. Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του μουσείου για την φιλοξενία και την ξενάγηση.

Please follow and like us:

75 χρόνια Ιερού Λόχου

Στις 23 Νοεμβρίου 2017 στο Πολεμικό Μουσείο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που οργάνωσε η 13 ΔΕΕ για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του Ιερού Λόχου στη Μ. Ανατολή, της πρώτης ελληνικής μονάδας Commando και πρόδρομο των ΛΟΚ και των Ειδικών Δυνάμεων. Μια εικόνα από άλλες εποχές έδωσε το εξαιρετικό “Ιερολοχίτικο” Willys MB του μέλους του ΣΔΙΟ, κ. Δημήτρη Λαρόζα, σε συνδυασμό με ομάδα αναβιωτών του Ιερού Λόχου.

Please follow and like us: