Εορτασμός επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
28.10.2020

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, και μετά από πρόσκληση του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, ο Σύλλογος Διατηρήσεως
Ιστορικών Οχημάτων συμμετείχε με 10 οχήματα και 2 μοτοσυκλέτες τα οποία στάθμευσαν στους εξωτερικούς χώρους του Μουσείου.
Το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, τιμώντας τα 80 χρόνια από τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο, παρουσίασε ΔΙΟΡΑΜΑ, με τίτλο “Πίνδος 1940” (Τρισδιάστατη απεικόνιση κλίμακας 1:1, διαστάσεων 30 τμ).
Το ΔΙΟΡΑΜΑ, το οποίο εκτίθεται στον 1ο όροφο, αποτυπώνει τις σκληρές συνθήκες του Πολέμου, το ηθικό, τη θέληση και την πίστη για τη “Νίκη” των Ελλήνων μαχητών και των γυναικών της Ηπείρου που τους συνέδραμαν κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες.
Η σύλληψη της ιδέας, ο σχεδιασμός και η εκτέλεση πραγματοποιήθηκαν από τα Μέλη του Δ.Σ και Ομάδα Εθελοντών, με μηδενικό κόστος.
Παράλληλα στο χώρο του Μουσείου φιλοξενήθηκε Ομάδα Αναβιωτών, Αξιωματικοί και Στρατιώτες, του 1940 που πλαισίωσαν τα οχήματα του συλλόγου.
Παρουσίαση της εκδήλωσης μέσα από ένα βίντεο που έφτιαξε ο Τηλέμαχος, (Tilemachos photography), φωτογράφος στο επάγγελμα, ο οποίος μας επισκέφθηκε στο Πολεμικό Μουσείο στις 27 Οκτωβρίου. Ευχαριστούμε πολύ.
Please follow and like us: